Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Творчески успехи за младите писатели и художници

nejtГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Малко преди Великден „светлинките“ на кака Валя Димова отново ни зарадваха с награди от престижни национални конкурси. Участниците в литературен клуб „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Иван Рилски” се представиха отлично в националния конкурс, посветен на месеца на детската книга „Вълшебният свят на книгите”, организиран от Община Трявна. В първа възрастова група, на първо място

се класира Рая Енева, на 10 години, а във втора 11-годишната Фая Гератлиева грабна втората награда.

От петото издание на Националния конкурс за карикатура, анекдот и фейлетон „Първоаприлска патерица”, организиран от Младежки дом – Враца, казанлъшките лауреати са: Атанас Бранчев /7/ с първа награда, второ място за Йоана Иванова /9/, трето място за Румян Димитров /10/ и поощрение за 8-годишната Поля Лалева. При младежите втора награда спечели Кирил Димов /16/. Младите литературни творци очакват отличия и от конкурсите, посветени на светлия празник Възкресение Христово, за които работиха усилено в рамките на последните седмици.

Великденската работилница на школата по изобразително изкуство „Арт линия“ внесе цвят и настроение в галерия „Ателието“. Писани яйца с цветовете на дъгата ще отнесат децата в домовете си, в очакване на празника.

„Продължаваме да творим! А всичко направено в нашето Арт-училище ще покажем в изложба“, обещава ръководителката на школата Ваня Запрянова. През октомври тази година „Арт линия“ ще навърши 20 години от създаването си.

 

gjdrf

   

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>23°C
Предимно слънчево
Температура: 23°C
Усеща се като: 23°C
Вятър: север
Сила: умерен, 7.0 m/s

Времето със sinoptik.bg