Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Днес празнуват децата, но и 97-годишният вестник „Искра“

detГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

По повод 1. юни - Международния ден на детето - Община Казанлък, съвместно с Дневен център за деца с увреждания, организира за всички малчугани детски празник с много игри и забавления. Тържеството ще се проведе от 10:00 ч. до 12:00 ч. в парк „Розариум“. За веселото настроение на децата ще се погрижат актьори от Общински театър „Любомир Кабакчиев“, които ще влязат в ролята на аниматори,

подготвили весели, забавни игри и много изненади. Децата от ДЦДУ ще устроят карнавал за костюми на любими герои от приказки и филми за децата. Всички, взели участие в него ще получат грамота "По-По-Най". Любимото на децата "Боди арт за лице" ще изпълнят децата от ДЦДУ, с доброволци от МЦ "Взаимопомощ". За тези, които нямат възможност да се включат в предиобедните занимания, артистичното рисуване ще продължи пред Културно-информационния център на ул. "Искра" вечерта след 18:00 ч. Специално Арт-пано ще даде възможност на децата да оставят отпечатък на своята длан и да изпишат името си. Идеята на ДЦДУ е да се получи дълга палитра от детски ръце - "Дъга от светове". Впоследствие, от паното ще бъдат направени благотворителни картички, сувенири и календар. Декорът "Сладоледено парти", подготвен от агенция "Сбъдната мечта" ще даде възможност на всички деца да си направят снимка за спомен от празника. В 19:00 ч. на сцената на пл. "Севтополис" ще се проведе традиционното детско шоу "Принцеси на розата", в което ще вземат участие 25 момичета от подготвителните групи на всички детски градини в община Казанлък. В спектакъла ще се включат и танцьорите от балетна школа "Па Де Кре" от Стара Загора.

 

 Откриха изложба „Казанлък през обектива на младите фотографи” в Библиотеката

 На 31. май в Общинска библиотека „Искра”, Тийн зоната откри изложба на тема „Казанлък през обектива на младите фотографи”, посветена на празника на град Казанлък. В нея са включени снимки на града и околията, изпратени от млади любители фотографи. На изложбата може да се насладите до 11. юни. Заповядайте!

 

Балерините на „Дива Денс“ станаха лауреати на фестивала „Млади таланти“

 С голям успех и заслужени награди се върнаха от столицата възпитаниците на балетна формация „Дива Денс” при ОДК „Св. Иван Рилски”. Те участваха в Международния детски фестивал „Млади таланти”, организиран от НДД - София. Фестивалът се проведе на сцената на Националния дворец на децата, а нашите балерини се съревноваваха с над 1200 деца в направление „Танцово изкуство”. Балетна формация „Дива Денс” получи най-високото отличие на фестивала, Наградата за отлично представяне и ваканция на море под наслов „Хайде да творим заедно”. Балетът участва с три възрастови групи, като най-малките дебютираха с „Испански танц”, за който получиха много аплодисменти. Въпреки дългата работа от дистанция и краткото време за подготовка, децата се справиха чудесно и бяха възнаградени за труда и всеотдайността си.

 

 Художниците от „Арт линия“ окриха изложба за 1. юни

 Малките художници от школа „Арт линия“ показаха своя талант в изложбата "Аз съм дете и обичам да рисувам!“. Гости, родители и деца изпълниха двора на галерия „Ателието“ с усмивки и настроение, а младите таланти показаха последните си рисунки по темите "Моята буква" и "Моята история в картини". Тази изложба бе по повод Международния ден на детето. В предстоящите творчески работилници, свързани с Празника на розата, галерия "Ателието" предлага и своите атракции за деца с художниците Ваня Запрянова и Росен Дончев. Те ще им покажат как се рисуват рози върху стъкло и коприна в дните вторник, сряда, четвъртък и петък от 17:00 до 19:00 часа.

 

Признание за младите писатели от клуб „Светлини сред сенките“

 Пореден дъжд от награди за децата и младежите от литературен клуб „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Иван Рилски”. Петима са призьорите от престижния национален конкурс за фейлетон „Първоаприлска патерица”, като наградените са от всички възрастови групи. При най-малките, с първо място е отличен Атанас Бранчев, а с поощрение – Поля Лалева. В следващата възрастова група Йоана Иванова е класирана на II място, а Румян Димитров на III. При юношите втора награда спечели Кирил Димов. От националния конкурс „На мира в света” на второ място за поезия е класирана Фая Гератлиева, а на трето - Йоана Маркова, с поощрения са Версавия Янкова и Милла Рачева. Колективна награда – плакет и грамоти за всички участници - клубът получи от Втория национален конкурс за детска рисунка „Нашата крехка планета”. В третия национален конкурс за ученическа журналистика „Гео Милев” на първо място е класирана Милла Рачева, а на трето - Геновева Трифонова. Трима са призьорите от Националния конкурс „Човекът - свободен и независим”; Йоана Маркова спечели първа награда, София Маркова и Йоан Иванов заслужиха трети награди. Въпреки натоварената година, „светлинките“ не спират работата си и по двете нови книги в поезия и проза, които започнаха в началото на първия учебен срок.

 

di

 

 

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>28°C
Предимно слънчево
Температура: 28°C
Усеща се като: 28°C
Вятър: югозапад
Сила: тих, 0.4 m/s

Времето със sinoptik.bg