Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Без почетни граждани, общинското ръководство обаче отличи с грамоти най-заслужилите ни съграждани

ouiuГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Денят на Казанлък започна с издигане знамената на площад „Севтополис” и отслужване на водосвет за здраве и благоденствие на жителите на общината от архиерейския наместник отец Петко Мотев и казанлъшки свещеници. Те предадоха поздравленията на дядо Киприан за много здраве, щастие и весело прекарване на празниците. След това общинското ръководство отличи

ярки личности в различни сфери, с изключителен принос към града през изминалата трудна 2020 година. „Изтеклата година беше година на много болка и загубени човешки животи, но точно в тази година, белязана от болестта, много казанлъчани показаха силния си дух, с милосърдието в подкрепа на възрастните и самотни хора, с доброволчеството, със саможертвата на лекарите, медицинските сестри, с личния пример на учителите, на всички тях днес трябва да благодарим. Поклон и аплодисменти!“, заяви Галина Стоняова.

За справяне с ковид-кризата и спасяване на човешки животи, за проявените милосърдие, човеколюбие, съпричастност, отличия бяха връчени на десет здравни работници и доброволци в казанлъшкото ковид отделение към МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“. Управителят д-р Кети Маналова благодари на общинското ръководство за съдействието, а също и на целия екип на болницата, които денонощно смело се бориха с вируса.

Трима преподаватели бяха наградени с грамоти за заслуги в сферата на образованието заради високи постижения през учебната 2020 / 2021 година. Пет казанлъшки ученици на различна възраст получиха грамоти за високи постижения в национални и международни изяви през изминалата година. На известния казанлъшки фотограф-художник Бедрос Азинян бе връчена грамота за съхраняване на паметта на Казанлък. „Книгата „Моят Казанлък“ е сбъднатата мечта на моя баща Артин Азинян, която успяхме да реализираме точно в тази тежка година“, сподели Бедрос Азинян.

За първи път пред публика прозвуча авторската песен за Града на розите на известния казанлъчанин Иван Дундаков, в аранжимент на Пламен Василев и музикална обработка – Стефка Денева. Песента изпълни Борис Керанов заедно със солистите на студия „Искрици“ към Народно читалище „Искра – 1860“ Валя Демирева и Рая Йовчева.

Празничната програма продължава с приготвяне на рекордно количество сметанов сладолед с прясно приготвено розово сладко от известния тв водещ и кулинар Ути Бъчваров след 17:00 часа на площад „Севтополис“. Над 100 килограма от сладкото изкушение ще подари Община Казанлък на съграждани и гости за празника. От 20:30 часа на същото място ще се състои спектакълът по коронясване на Царица Роза 2021, а веднага след това започва празничният концерт на Георги Христов.

 

 

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>13°C
Предимно слънчево
Температура: 13°C
Усеща се като: 13°C
Вятър: югозапад
Сила: тих, 1.0 m/s

Времето със sinoptik.bg