Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

На официална церемония на площад „Севтополис“ възпитаниците на Техническия колеж получиха дипломите си

kolГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

На официална церемония бяха връчени дипломите на първия випуск на Технически колеж – Казанлък към Технически университет – София на площад „Севтополис“. Специални гости бяха ректорът на Техническия университет – София проф.Иван Кралов, кметът Галина Стоянова, изпълнителният директор на „Арсенал“ Николай Ибушев, прокуристът на „М+С Хидравлик“ Владимир Спасов, ръководители на

Техническия колеж – Казанлък, роднини и близки на абсолвентите.

Директорът на Техническия колеж проф. Ивайло Ганев припомни трудното начало преди 3 години. „Бяхме убедени в нашата кауза и затова успяхме“, заяви той и благодари за силната ангажираност на кмета и местния бизнес. По решение на Академичния съвет на Техническия университет София с най-високото отличие - Златен медал на университета за изключителен принос в създаването и развитието на Техническия колеж бяха удостоени Галина Стоянова, Николай Ибушев и Владимир Спасов. С престижния приз за Юбилейни 75 години ТУ - София бяха наградени още 11 ръководители на машиностроителни предприятия, съдействали за развитието на модерна материална база и оборудване за качественото обучение на студентите в колета, организатори на фирмени отдели за образование и квалификация.

Випускниците на колежа получават образователно-квалификационна степен „Професионален бакалавър“, специалност „Технология на машиностроенето“. Абсолвентите от първия випуск тържествено произнесоха Галилеева клетва, с която поемат обещание да използват наученото единствено за мирни цели, за по-добър свят. След дълги години на търсене на възможности за откриване на висше училище в Казанлък то бе открито във втория мандат на Галина Стоянова с ПМС № 187/31.08.2017 г. (ДВ бр. 72/05.09.2017 г.). За новата учебна година прага на Техническия колеж в Казанлък учебния праг прекрачиха нови 200 студенти.

 

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>13°C
Предимно слънчево
Температура: 13°C
Усеща се като: 13°C
Вятър: югозапад
Сила: тих, 1.0 m/s

Времето със sinoptik.bg