Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Възпитаниците на Ваня Запрянова рисуваха на пленер в балканския градец

artdГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

В подкрепа на НЧ „Светлина 1861“ младите художници от школа "Арт линия" се включиха в благотворителната инициатива "Светлина за Шипка". Заедно със своите ръководители Ваня Запрянова и Росен Дончев в две поредни седмици те рисуваха Чирпанлиевата къща и Храм-паметника "Рождество Христово" в град Шипка. Над 20 рисунки, направени по време на пленера, ще бъдат представени в

благотворителната изложба през септември. Поредица от събития по повод юбилейното честване на 160-годишнината на НЧ "Светлина" ще бъдат в помощ за възстановяване на достолепната читалищна сграда в Шипка.

И още новини от „Арт линия“. Известни са резултатите от Международния конкурс- изложба за историческа живопис "Българската азбука". Организираният за втори път от Исторически парк – Варна конкурс за детска рисунка има и своите победители. Отличното представяне на възпитаниците на Ваня Запрянова донесе на Казанлък 15 сертификата и награда - второ място за Ванеса Михнева. Над 900 художници от 20 страни са се включили в конкурса, а над 500 посетители вече са разгледали изложбата – това съобщиха организаторите от Исторически парк - Варна.

 

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>28°C
Предимно слънчево
Температура: 28°C
Усеща се като: 28°C
Вятър: югозапад
Сила: тих, 0.7 m/s

Времето със sinoptik.bg