Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Теодосиев ще проведе лятната си лагер-школа в Бургас по покана на кмета Николов

tereГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

„Радвам се, че “златният” учител по приложна математика и физика и голям приятел на нашия град Теодосий Теодосиев прие поканата ни и ще проведе през лятото знаменитата си лагер-школа по приложна математика и физика в града ни!“ Това написа днес в своя ФБ-профил бургаският кмет Димитър Николов. Занятията ще се провеждат в Професионалната гимназия по компютърно

програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“. Лагер-школата по физика ще бъде на две смени – от 16.08.2021 г. и от 23.08.2021 г., като до момента за първата са записани 120, а за втората около 100 ученици от цялата страна. Всички участници са от националните отбори по физика и математика, както и от елитни университети по света. Това са възпитаници на математически и елитни гимназия от София, Варна, Бургас, Казанлък, Велико Търново, Сливен, Благоевград и други градове, както и от страни като Англия, Франция, Белгия и Австрия.

Освен самия Тео, в лятната школа в Бургас ще преподават още казанлъшкият физик Георги Бяндов и Никола Каравасилев, който подготвя участниците ни в международните олимпиади по астрономия и астрофизика. Учителят Тео привлича интереса на учениците към физиката с различния си подход, впоследствие еволюирал до Методика за формиране на силов интелект. Негови ученици в момента са професори по физика в най-реномираните университети в света, други произвеждат супер-камери за НАСА и Пентагона.

Казанлък има традиции в това отношение – да не цени качествените си граждани. Например в гладните следвоенни години местен поет, съосновател на литературното списание „Кула“, подава молба за чистач в Общината, но така и не бива назначен. Така че няма да бъде изненада, ако някой по-гостоприемен град ни „открадне“ златния Тео.

 

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>28°C
Предимно слънчево
Температура: 28°C
Усеща се като: 28°C
Вятър: югозапад
Сила: тих, 0.7 m/s

Времето със sinoptik.bg