Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Утре е премиерата на книгата „Минало несвършено“ на проф. Пенчо Пенчев

hadГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Възпоменанието по повод 153 години от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета ще започне с представяне на книгата „Минало несвършено“ на казанлъчанина проф. Пенчо Пенчев, която ще се проведе на 14. юли (сряда) в Изложбена зала „Иван Милев“ в Културно-информационния център на ул.“Искра“ №4. Съботният ден ще започне в 9:00 часа с едновременно поднасяне на цветя пред

паметната плоча на Стефан Караджа на бул. „23 пехотен Шипченски полк“, пред паметника на Христо Янъков и Стефан Орешков на площад „Севтополис“ и пред Паметника на загиналите казанлъчани през войните в парк „Розариум“.

Официалното отбелязване на 153 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа на връх „Хаджи Димитър“ ще започне от 11:00 ч. Ще бъде отслужена панихида в памет на героите, с тържествено слово ще бъдат почетени паметта и делото на българските юнаци. Членовете на Национално дружество „Традиция“ ще пресъздадат боевете при паметния връх във възстановка, подготвена от Регионален клуб „23 ПШП – Казанлък“. Честването ще завърши с освещаване на традиционния обреден курбан.

Автобусите за гражданите тръгват от хотел „Казанлък“ в 9:30 часа.

Цени на билети: 4 лева в едната посока и 5 лева - в двете посоки.

Организатори на честванията са Община Казанлък, Регионален клуб „23 пехотен Шипченски полк“, Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“ и Исторически музей „Искра“.

 

 

  

 

   

   

 

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>27°C
Предимно ясно
Температура: 27°C
Усеща се като: 27°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 1.7 m/s

Времето със sinoptik.bg