Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Пътуващият кинофестивал „Филмирай” ще се спре и в Града на розите

kawГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

След едногодишна пауза, предизвикана от пандемията, пътуващият кинофестивал „Филмирай” се задава отново на хоризонта. В Казанлък ще бъде представена неговата изключително атрактивна програма. От 21. до 24. юли ще бъдат показани три нови български комедии, както и една, чийто сюжет ще отведе зрителите във Франция, за да се срещнат с героинята на звездата Изабел Юпер. Прожекциите са насрочени за 21 ч. в двора на Центъра за култура „Алиолува къща”, а в случай на лошо време – на сцена „Любомир Кабакчиев”.

Сюжетите са разнообразни, но забавлението е гарантирано! Българските заглавия предлагат изключително съзвездие от любими актьори, а съботната вечер ще ни срещне с гранддамата на френското кино Изабел Юпер в изключително неочаквана роля. Събитието се организира от Фондация „Арт Офис” и Консепт Студио в партньорство с театър „Любомир Кабакчиев” и с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”. Ето и програмата:

 

21 юли – КАТО ЗА ПОСЛЕДНО – 2021 г., България, комедия

С участието на Васил Банов, Мария Бакалова, Филип Аврамов, Малин Кръстев, Антон Радичев, Китодар Тодоров, Герасим Георгиев– Геро, Яна Маринова, Анастасия Ингилизова

Едно момиче трябва да бъде спасено от самоубийство със силата на любовта и това не може да стане без поредица от комични ситуации. Когато жълтата преса раздухва фалшива сензация, че 70-годишен жив класик е оплетен в брачните мрежи на 23-годишно момиче, няма как да не се появят свещеник заедно с „превъзпитаните“ си питомци от неделното училище в затвора, бивш военноморски капитан в компанията на шеметни старци, враждуващи за наследство сестри и, разбира се, дебело внуче.

 

22 юли – ГОЛАТА ИСТИНА ЗА ГРУПА ЖИГУЛИ – 2021 г., България, комедия/драма/музикален

 С участието на Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев – Геро, Лилия Маравиля, Ирини Жамбонас, Август Попов, Параскева Джукелова

Филмът разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. Един ден всичко това се променя. Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново… Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със сложната задача да поведе “Жигули” отново към успеха, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна, като това води до множество комични обрати.

 

23 юли – ЯТАГАН – 2020 г., България, комедия

С участието на Мариан Вълев, Ивайло Драгиев, Евгения Калканджиева, Любомира Башева, Васил Василев-Зуека

За да се спаси от уволнение, полицейски инспектор набеждава квартален нехранимайко за международен терорист, но е принуден да влезе в неочаквана комбина с жертвата си и двамата създават стройна схема за източване на пари от некомпетентната държавна администрация.

 

24 юли – КРЪСТНИЦАТА – 2020 г., Франция, криминална комедия

С участието на: Изабел Юпер, Иполит Жирардо, Фарида Учани, Лилиан Ровер, Надя Нгуен

В центъра на тази свежа, забавна и нееднозначна комедия е зле платена и преуморена преводачка от френски на арабски, която отговаря за телефонното наблюдение към полицейски отдел за борба с наркотиците. Когато си дава сметка, че познава майката на един от подслушваните наркодилъри, тя решава да го покрие, но този ход я повлича към най-дълбоките води на наркотрафика. Скоро тя ще мобилизира всичките си знания и възможности, за да изгради своя собствена престъпна мрежа, и ще се сдобие с прозвището Mama Weed.

 

  

 

   

   

 

 

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>24°C
Предимно ясно
Температура: 24°C
Усеща се като: 24°C
Вятър: север
Сила: тих, 1.1 m/s

Времето със sinoptik.bg