Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 uubb

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Любовна поезия, асфалт и пари, разбира се

nsdaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Продължава асфалтирането на улици

От началото на идната седмица Община Казанлък ще възобнови дейностите по ремонт и преасфалтиране на улици и междублокови пространства в града и населените места. По Инвестиционната програма за 2021 година са предвидени за асфалтиране: ул. „Войнишка“ -

от ул. „Ген. Столетов“ до ул. „Ген. Драгомиров“ (последният неасфалтиран участък, който вече е с подменен водопровод и това позволява асфалтиране), преасфалтиране на асфалтовата настилка на бул. „Розова долина“ - продължението от надлез „Катекс“ на юг, асфалтиране на три улици в северните квартали след подмяна на водопроводната мрежа - на ул. "Цар Асен", "Иван Милев", "Хан Кубрат". Ще бъде довършено асфалтирането на ул. "Пролет" и ул. "Родопи" в с. Кънчево. В град Шипка предстои асфалтиране/изкърпване на ул. "Ген. Мирски" и ул. "Христо Патрев".

Дейностите по асфалтиране в община Казанлък бяха възпрепятствани през март след подадена жалба от един от участниците в обществената поръчка. Процедурата по обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд отнема до три месеца. В този период от време Община Казанлък нямаше право да извършва тази дейност. На 16 юли 2021 г. излезе решението на ВАС, с което се произнесе, че жалбата е неоснователна. Това даде възможност на Общината да възобнови работата си в края на месец юли и в началото на месец август (6 август 2021 г.) да подпише договор с фирма изпълнител.

 

Предстои публично обсъждане на отчета на Бюджет 2020

На основание чл. 140, ал.4 от Закона за публичните финанси, кметът на Казанлъшка община организира публично обсъждане на Отчета за изпълнението на Бюджет 2020 на Община Казанлък. Събитието ще се проведе на 19. август от 16:30 ч. в Ритуалната зала в сградата на Общината. Публичното обсъждане ще се проведе по реда на чл. 32 от Наредба №28 на Общински съвет Казанлък.

https://obs.kazanlak.bg/common/docs1/file/Otchet.pdf                                           https://obs.kazanlak.bg/common/docs1/file/Prilojenia_Biudjet.pdf

 

Националният литературен конкурс „Магията Любов“ възкръсва отново

 Националният поетичен конкурс „Магията любов” навършва 20 години от създаването си от екипа на в-к „Искра“ в лицето на Данаил Парнаров и Петър Марчев. Той е едно доказало се във времето литературно събитие, в което се изявяват не само утвърдени поети, но и изгряват нови млади имена в българското лирическо пространство. Ако решите да участвате, първо прочетете какви са условията.

Общи положения

• Конкурсът е тематичен и е за творби от областта на любовната поезия.

Условия за участие

• Право на участие имат всички автори, навършили 18 години от България и чужбина.

• Конкурсът е явен.

• Всеки автор може да участва само с една поетична творба, която да е на български език, непубликувана до момента на обявяване резултатите от конкурса.

• Автори, които изпращат стихотворения на чужд език, са длъжни да добавят и художествен превод.

• Творбите могат да се изпращат само на електронен адрес.

• При изпращане на творба, същата трябва да бъде съпроводена с информация за автора, а именно: възраст, адрес, телефон и e-mail за връзка, като всичко това е във файла със стихотворението.

• Организаторите си запазват правото да не допускат до участие в конкурса творби, които не отговарят на темата на конкурса, надвишават максималния обем или влизат в противоречие с общоприетите морални норми.

Правила за участие

• Максимален обем на творбата (без информацията за автора!) – до 30 реда (големина на шрифта – 12). Файлът да е във формат Word!

• Творби за участие ще се приемат най-късно до 20.08.2021 година.

• Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани на уеб сайта на Община Казанлък и на фейсбук страницата Национален поетичен конкурс „Магията любов” – Казанлък, както и публикувани във вестник „Искра”.

• Освен наградените поети журито ще обяви и всички номинирани автори, които могат да присъстват и да участват в Церемонията по награждаването с прочит на своите творби, като разходите са за тяхна сметка.

• Церемонията по награждаването ще се проведе на тържествена среща на 01.09.2021 г. от 18:00 часа в Алиолувата къща – Казанлък.

• Наградите ще се връчват само лично на авторите.

• Наградният фонд е разпределен както следва:

1.       Първа награда „Магията любов” – 300 лв. плюс статуетка и грамота

2.       Втора награда – 200 лв. и грамота

3.       Трета награда – 100 лв. и грамота

Други

• Конкурсните творби не подлежат на връщане и организаторите си запазват правото да ги публикуват и репродуцират с цел популяризиране и презентиране на конкурса.

• Организаторите си запазват правото на документиране, излъчване и тиражиране на конкурса, както и правото на промени в регламента.

• Всички въпроси и казуси, които не са предвидени в настоящия регламент, подлежат на конкретно решение от страна на журито.

• Творбите да бъдат изпращани на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

• Файлът трябва да бъде именуван (като пример!) така: ИВАН СТОЯНОВ МАГИЯТА ЛЮБОВ 2021

Организаторите очакват с нетърпение текстовете и пожелават успех на участниците!

 

 

   kdjfsj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>5°C
Предимно ясно
Температура: 5°C
Усеща се като: 5°C
Вятър: север
Сила: тих, 0.9 m/s

Времето със sinoptik.bg