Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 uubb

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Художествена изложба и концерт ще дадат начало на фиестата

cdswГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Първото събитие от културната програма на 16-те Празници в долината на тракийските царе е насрочено за утре, 24. август. Русенският художник Огнян Балканджиев ще представи пред казанлъшката публика авторската си изложба „Завръщане II“ в зала „Иван Милев“ на Културно-информационния център на ул.“Искра“ №4 от 18:00 ч. Популярният художник е добре познат сред ценителите с живописните си

пейзажи, цветни графики и многобройни шаржове на популярни личности. Причината да озаглави завръщането си в Казанлък като „второ“ е във факта, че Огнян Балканджиев е силно свързан с Града на розите като възпитаник на Художествената гимназия „Академик Дечко Узунов“. Експозицията е един реверанс към хубавите спомени тук.

Час по-късно, от 19:00 ч., в рамките на изложбата на площад КИАЦО ще започне концерт на една от най-бързо развиващите се русенски музикални групи - SODA A’COUSTIC. Публиката ще чуе акустични изпълнения на някои от най-обичаните песни на български групи и изпълнители като „Сигнал“, „ФСБ“, „Импулс“, „Авеню“, Любо Киров и още много други от родната сцена. За жителите и гостите на Казанлък ще свирят и пеят Диан Максимов – китари и вокал, Евгени Марков – китари и вокал, Росен Минчев – вокал, Емилиян Драганов – ударни.

Празниците в долината на тракийските царе 2021 ще продължат до 6. септември, като за първи път на открита сцена на брега на язовир „Копринка", недалеч от древния Севтополис, за жителите и гостите на Казанлък Старозагорската опера ще представи: на 4. септември - Приказната ТУРАНДОТ, на 5. септември - музиката на Стинг в концерта STING THE OPERA и на 6. септември - танцовата драма НЕСТИНАРКА под звездите.

По традиция официалното откриване на тържествата съвпада с връчването на наградата на името на проф. Александър Фол. Церемонията ще се състои вечерта на 3. септември от 20:30 ч. Тази година публиката на откритата сцена до Тракийската гробница в парк „Тюлбето“ ще има възможността да се потопи в атмосферата на древнотракийската култура с премиера на спектакъла на Общински театър „Любомир Кабакчиев“, озаглавен „Мистериите на траките – Орфей“.

 

 

 

   kdjfsj

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Казанлък

Казанлък
Казанлък - Температура: <b/>8°C
Ясно
Температура: 8°C
Усеща се като: 8°C
Вятър: север
Сила: безветрие, 0.0 m/s

Времето със sinoptik.bg