Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Община Казанлък получи покана да се включи в алианс „Българско Черноморие“

rozaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

По идея на областния управител на Бургаска област проф. Мария Нейкова, повече от 150 казанлъшки рози бяха засадени днес в зелените площи край пистите, за да радват очите на пътниците на летище „Бургас“. В церемонията по засаждане участваха още кметовете на Бургас и Казанлък - Димитър Николов и Галина Стоянова, заедно с представители на ръководството на летището. Те заедно положиха първите

стръкове на известното казанлъшко цвете, за да може напролет розите да зарадват гостите на летищния комплекс. Тези 150 розички са отгледани от Института по розата и са дарени от неговия директор доц. Ганка Баева. А пътниците на летище Бургас вече ще имат възможност да се запознаят с Казанлък от рекламен видеоклип за Долината на розите и тракийските царе.

Димитър Николов покани Община Казанлък да се присъедини в новоучредения през лятото Алианс „Българско Черноморие“. Пандемията провокира участниците в туристическите услуги у нас сами да инициират представянето на страната ни пред света, за да популяризират и рекламират българското Черноморие, да го направят още по-разпознаваемо на туристическия пазар и да достигнат до нови туристически пазари. Сред участниците в Алианса, освен представители на туристическия бранш и общините, хотелиери и ресторантьори, участват и авиокомпании, туроператори и други заинтересовани страни.

 

  

 tgt

 

   kij

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg