Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Митрополит Киприан освети и обновеното Архиерейско наместничество и храм “Успение Богородично”

mswsГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Старозагорският митрополит Киприан освети възобновения църковен магазин към архиерейското наместничество в град Казанлък. Магазинът спира да работи малко след кончината на блаженопочившия митрополит Панкратий в края на миналия век. „Дълги години казанлъчани имаха възможността да закупуват икони, книги и сувенири само от храмовете. Приех присърце идеята на архиерейския

наместник Петко Мотев, до когото миряните са адресирали нуждата си от църковен магазин. И ето днес, по Божия воля, в деня, в който почитаме почита паметта на свети Андрей Първозвани, поставяме основата на това начинание, което е от полза роду и за прослава на Бога“, каза владиката след празничния водосвет.

В присъствието на архиерейските наместници от духовните околии на епархията беше направен и водосвет за обновяването на сградата на Архиерейското наместничество и храм “Успение Богородично”. Непосредствено след това се проведе и традиционната свещеническа конференция в Града на розите, която вчера започна от престолния град Стара Загора. Представяне на доклади от свещенослужителите предстоят и в Нова Загора, Чирпан, Харманли и Свиленград.

 

  

 tgt

 

   kij

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg