Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Командирът ген. Дешков ги приветства с „Добре дошли в редиците на Българската армия!“

cedeГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Днес, 13. януари, новоназначените военнослужещи от състава на 61. Стрямска механизирана бригада тържествено положиха военна клетва в Калофер – родния град на поета-революционер Христо Ботев. Новопостъпилите воини се заклеха във вярност към род и Родина в присъствието на д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, Доньо Тодоров – председател на Общински съвет Карлово,

бригаден генерал Деян Дешков - командир на 61. бригада, Румен Стоянов – кмет на град Калофер, представители на институции, държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, родители и близки на младите войници.

Бригаден генерал Деян Дешков приветства заклелите се военнослужещи с думите: „Добре дошли в редиците на Българската армия! Добре дошли в семейството на Сухопътните войски! Добре дошли в бойния строй на 61. Стрямска механизирана бригада!” Той ги увери, че ще има дни на разочарования, но и дни на гордост и удовлетворение, че са дали своя принос за изграждането на Майка България.

Д-р Емил Кабаиванов пожела на положилите военна клетва да служат така, че след време, когато напуснат Българската армия, да го направят с чувство на изпълнен морален дълг към Родината. Молебен за здраве и благоденствие отец Марко Тодоров - архиерейски наместник на Карловска духовна околия в съслужение с местни свещеници. Новозаклелите се военнослужещи изпяха химна на Република България и преминаха в тържествен марш пред развълнуваните погледи на колеги, гости, родители и близки.

 

  

 lfswt

   ukraynna

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg