Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Състезателите ни от 61. Стрямска бригада премериха сили с бойци от САЩ

djjГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

От 23. до 27. февруари в Тулахома, щата Тенеси в САЩ, се проведе състезанието „Best Warrior Competition 2022”. За първи път в него участваха и военнослужещи от състава на 61. Стрямска механизирана бригада – младши сержант Стоян Иванов от 1. механизиран батальон и ефрейтор 2. клас Андрей Кехаяминчев от 2. механизиран батальон със старши на групата сержант Антон Иванов от 1. мб.

Състезанието се провежда ежегодно, като в петдневната надпревара са включени дисциплини от бойната подготовка и служи за отличаване на най-достойния военнослужещ от сержантския състав на САЩ. „Best Warrior Competition 2022” подложи на тест нивото на физическата подготовка на състезателите, като освен стандартния армейски тест беше включен и марш на скок 30 км с 12 кг снаряжение и полоса с препятствия.

Оценявани бяха и уменията по прецизна стрелба на различни дистанции, тактически действия в симулирана бойна среда /тактическо придвижване, оказване на първа помощ, боравене с радиостанция, изработка на огнева картичка и извикване огъня на артилерията/. Военната топография включваше ориентиране в непозната местност денем и нощем. Последният ден от състезанието беше за оценка на външния вид, носенето на униформата и прилагане на правилата за военна вежливост и поведение от борд на главните сержанти.

Военнослужещите от 61. Стрямска бригада показаха много добра подготовка при изпълнение на отделните елементи от състезанието, което е един ценен опит, който може да бъде приложен в учебно-бойната дейност.

 

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg