Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Юначето се роди на 8. март и бе кръстено с името Марк

kdeХристо ХРИСТОВ

23-годишна бременна бежанка от Украйна е била приета по спешност в казанлъшката МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ заради започнало раждане. Бебето е проплакало под грижите на екипа на д-р Ивана Нихтянова към 20:30 часа на 8 март, съобщи управителят на здравното заведение в Града на розите д-р Кети Маналова. Раждането е преминало в нормални условия, бебето, което майката е записала с името

Марк, е добре. Това е първо раждане за украинката, която пътувала с родителите си в автобус, преминаващ транзитно през страната за Турция, уточниха запознати. Раждането е започнало при преминаване на Прохода на Републиката, около град Гурково е дошла извикана по спешност линейка от ЦСМП – Казанлък, която е превозила жената и майка ѝ до родилното отделение. Семейството е тръгнало от покрайнините на Киев преди два дни.

Междувременно стана ясно, че две момчета на по 6 и 13 години и момиче на 17 са били настанени на квартира в старозагорското село Дълбоки. Заедно с тях е майка им и нейният баща на 70 години. Семейството е пристигнало от населено място в района на украинския град Харков. Пътували са с автомобил около 6-7 дни, докато пристигнат в България. По думите на кмета Бальо Димов, бежанците са здрави, осигурено било всичко необходимо за нуждите им, започнала е процедура за официализиране на пребиваването им у нас.

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg