Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Голямата награда бе присъдена на Пламен Дойнов

lmioГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Женя Димова изми лицето на литературен Казанлък. Тя спечели едната от трите съпътстващи награди в Конкурса за поетична книга „Христо Фотев 2022“. Поздравления от сърце! Голямата награда бе присъдена на Пламен Дойнов. Другите две съпътстващи отличия станаха притежание на поетите Петър Чухов и Иван Странджев. Председател на журито бе Керана Ангелова – белетрист, поет, член на Сдружение

„Бургаска писателска общност“. Останалите членове бяха Александър Секулов – поет, белетрист и драматург, носител на наградата „Христо Фотев“, Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели, проф. Михаил Неделчев – председател на Сдружението на българските писатели и Силва Хачерян – началник отдел „Регионални дейности“ в Община Бургас.

Книги от 77 автори бяха получени тази година в Община Бургас в регламентирания срок. Всеки член на журито имаше възможност да се запознае с творчеството на кандидатите и да излъчи своята широка номинация на базата на точкова система. Общата номинация бе оформена на същия принцип и одобрена от всеки един от членовете на журито.

Наградите бяха връчени снощи, на рождения ден на големия ни поет Христо Фотев, който е роден на 25. март преди 88 години. Нека всички, които го познавахме, а и тези, които го познават само чрез поезията му, да си спомним за него. И да кажем по едно "Бог да прости"!

 

Може да прочетете едно от стихотворенията на Женя от отличената ѝ стихосбирка „Романтика за напреднали“ в литературното ни издание „Шестоднев“

 

 ksda

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg