Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Тази вечер в Музея на розата е премиерата на новата му книга

bgfrГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Известният казанлъшки съдия и краевед Стефан Саранеделчев кани всички казанлъчани и по-специално читателите на новинарския портал „Гласът на България“ на представянето на своята нова книга „164 казанлъшки учители от 50-те и 60-те години на ХХ в.“. Сборникът съдържа спомени, интервюта, очерци и биографични справки за едни от най-харизматичните труженици на нивата на Просветата. Да припомним,

че Стефан Саранеделчев е уважаван юрист с дългогодишен стаж. Той има разностранни обществени занимания и интереси, свързани с патриотични идеи и инициативи. Автор е на книгите „Зад превръзката Темида закачливо ни намига“, „111 юристи, свързани със Старозагорска област: Чувството за справедливост – основен закон“, „Да преодолеем забравата – летопис на стар казанлъшки род“, „Да възродим задружността – потомците на Пенчо Калайджиев от Казанлък 1815 – 2015 г.“, „Думите отлитат, написаното…“ и „Да съхраним зелените клонки – хроника на рода Саранеделчеви от Казанлък“.

Премиерата на новата му книга ще бъде днес, 10. май, от 17:30 ч. в конферентната зала на Музея на розата. Организатори на събитието са Общинска библиотека "Искра" и Исторически музей "Искра". Добре сте дошли!

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg