Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

С нейния избор започнаха и Празниците на розата в Казанлъшката долина

cccaswГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Казанлък избра за своя Царица Роза 2022 Белослава Желева от СУ“Екзарх Антим I“. Всичко се случи тази вечер на сцената на Дом на културата „Арсенал“ след оспорвано „състезание“ между 26 претендентки за престижната титла. Подгласнички станаха Тереза Павлова от Национално училище по приложно изкуство и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ и Габриела Петкова от Професионална природо

математическа гимназия „Никола Обрешков“. Конкурсът-спектакъл бе предаван на живо, за да достигнат емоциите от цветната вечер до по-голяма публика. „Обещавам да нося короната с достойнство и отговорност! Благодаря за високата чест!“, пое ангажимента си към казанлъчани новата царица.

Кметицата Галина Стоянова първа поздрави отличените момичета и обяви началото на 119-те Празници на розата в Казанлък. Журито бе председателствано от казанлъшкия художник Петър Бояджиев, който отдавна твори в Канада. Яркото присъствие на Руслан Мъйнов и неговите изпълнения забавляваха и публиката, и участничките в конкурса. Девойките дефилираха в три кръга: със спортно облекло, фолклорни костюми и официални вечерни тоалети. Още в първия кръг демонстрираха гъвкавост и елегантност с танци в различни стилове.

Освен многото цветя и подаръци от Общината и местния бизнес, традиционно Царица Роза поема ангажимент да гостува в братските ни градове в Япония – Фукуяма и Мунаката, където ще се проведе Световен български фестивал. Аташето по културните въпроси на Посолството на Япония у нас Тае Хигаки връчи на Царица Роза 2022 Белослава Желева билети и цветя.

С избора на Царица Роза Казанлък се превръща в център на красотата и младостта за близо месец. Празничните събития преплитат култура, история, изкуства, атракции и традиции като розобер и розоварене, за да отговорят на различните вкусове на гостите на Розовата фиеста. Кулминационните дни са в началото на месец юни, когато новата Царица Роза ще бъде коронясана – това ще стане вечерта на 3. юни, а на 5. юни, в неделния ден, предстои знаменитото празнично дефиле „Усмивки и цветя“.

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg