Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Снежи е млада народна певица. Спешна трансплантация може да я спаси от левкемията

xsdewsГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Благотворителен концерт “Заедно за Снежка” ще се проведе на 17. май от 18:30 часа в НЧ “Войвода Г. Къргов - 1920” в Гурково. Той се организира в подкрепа на родената там Снежана Урумова, която страда от тежко заболяване и има спешна нужда от събиране на средства за лечение. Веднага щом научават, бившите съученици на младата народна певица от СУ “Св. св. Кирил и Методий” в Пловдив, където тя

завършва средното си образование, се заемат с организиране на редица благотворителни събития. Пълна подкрепа им оказва и фолклорният изпълнител Здравко Мандаджиев, който е учител по народно пеене на Снежи в продължение на 4 години. Освен него, на сцената в град Гурково ще излязат Таня Боева, сестри Диневи, Ангелина Милева и децата от танцовите школи на НЧ “Настроение - 2017” от Стара Загора. Благотворителните събития продължават на 30. май в с. Житница и на 31. май в гр. Раковски.

Повече за каузата:

Снежана Урумова е на 24 години, щастлива съпруга и майка на прекрасно петгодишно момиченце. През месец юли миналата година Снежи е диагностицирана с рядко злокачествено заболяване на кръвта - Прекусорно Т-лимфобластна левкемия. От тогава тя непрекъснато е на тежки химиотерапии, които не дават желания резултат. На 15 април Снежана става участник в неофициалния здравен „туризъм“ в съседна Турция. Младата майка има спешна нужда от трансплантация на костен мозък. Само за първоначалните изследвания и прием в болницата нейното семейство е платило около 10 000 лв. От там нататък всичко зависи от съвместимия донор, като необходимите средства са между 50 000 и 80 000 евро. Тази сума е абсолютно непосилна за нея и семейството ѝ. Нека дадем шанс на един човек да живее. Нека дадем шанс на едно детенце да расте със своята майка! Нека помогнем!

 

Начините, по които това е възможно са:

 

Дарителска сметка ДСК Пулс

Банка ДСК АД

BIC: STSABGSF

IBAN: BG46STSA93000028933683

Валута: EUR

Титуляр: Снежана Георгиева Урумова

Snezhana Georgieva Urumova

PayPal: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Revolut: @snezhaiecz

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg