Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Актьорът Веселин Плачков бе назначен за врид директор на ОТ „Л. Кабакчиев“

plsaГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Кметицата Галина Стоянова се срещна днес с временно изпълняващия длъжността директор на Общински театър „Любомир Кабакчиев“. Това е актьорът Веселин Плачков, който стана популярен за публиката с ролята си на Левски в едноименния филм на Максим Генчев. В Общината тя го представи пред театралния състав и отбеляза, че „новият директор е най-доброто, което може да се случи на

казанлъшкия театър“.  Веселин Плачков увери, че идва в Казанлък с желанието да надгражда постигнатото. Той се представи накратко пред казанлъшките си колеги така: роден в Белене, с родители самодейци и от малък играе на местната читалищна сцена. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2003 г. в класа на проф. Димитрина Гюрова. После започва работа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен, където остава близо 14 години. „Не обичам компромисите и затова се оттеглих от щатната длъжност на свободна практика“, сподели В. Плачков. Според неговите думи, театърът трябва първо да се погрижи да възпита театрална публика, която след това ще следи всяка нова постановка.

„Актьорската професия трябва да се упражнява с достойнство, с мисъл и с публика, която има желанието да ни гледа“, посочи Веселин Плачков.

 

Да припомним, че настоящата шефска рокада се заформи след като директорът на Плевенския театър бе избран за директор на Народния театър. Той пък покани досегашния директор на Казанлъшкия театър Димитър Кабаков да седне на директорския стол в Плевен, макар и като ВРИД. Така в Града на розите дойде Веселин Плачков. Очаква се Община Казанлък да насрочи конкурс за избора на титулярен директор. 

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg