Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Ето кои са отличените ни съграждани за Празника на Казанлък

nefГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Галерия "Ателието" работи активно по проект "Традиции и съвременност". В интериорите на исторически музей "Искра", под ръководството на Ваня Запрянова бе проведена втората творческа работилница за деца и родители. А днес се проведе третото издание на Работилницата, този път под купола на артистичния павилион на Музея на розата. Деца и родители моделираха рози от вълна, полимерна

глина и ги рисуваха върху коприна. Междувременно, за 24. май в Библиотека "Искра" малките художници на школа "Арт линия" откриха своя изложба с илюстрации. С благодарност, в чест на празника и по повод 20-годишния юбилей на школата те направиха дарение от 50 свои картини.

И още културни новини от Града на розите. Общинските съветници взеха решение да отличат двама наши съграждани за изключителни заслуги в културния живот на Казанлък. Цветан Цочев бе отличен със званието „Почетен гражданин“ за огромния труд за съхраняване на българското танцово изкуство и за популяризиране на българския фолклор по света. Хореографът Цочев е дългогодишен главен художествен ръководител на Ансамбъл за народни песни и танци „Искра“.

А фамозната музикантка Надя Тончева бе удостоена с вписване в Почетната книга на Казанлък за нейните изключителни постижения в областта на музикалното изкуство. Като дългогодишен изпълнител, педагог и преподавател тя е допринесла за съхранение на българското и световно музикално наследство. През 2016 година Надя бе отличена с държавното отличие „Златен век - звезда“ за значителен принос към българската култура.

Честито, приятели! Заслужавате си наградите, а Казанлък ви обича!

 

pmdd

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg