Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Казанлъчанинът участва в надпреварата за Luxembourg Art Prize с художествена фотография

luxeГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Казанлъшкият гуру на изкуствата и културата Румен Сомов се размина на косъм с награда от 50 000 евро. Казанлъчанинът е участвал в надпреварата за Люксембургската награда за изкуство с арт-фотография. Luxembourg Art Prize има за цел да открива и популяризира талантливи художници, които все още не са се утвърдили на съвременната международна сцена. Призът е годишна международна награда за изкуство,

организирана от Пинакотеката - частен музей, разположен във Великото херцогство Люксембург. Всяка година наградата търси нови таланти, любители или професионалисти, независимо от възрастта и националността. Призът е учреден през 2015. Всяка година 24 финалисти се избират от екипа на музея, а тримата лауреати се определят от независимо жури. Тази година лауреатите на 8-то издание на Люксембургската награда за изкуство са от Франция, Турция, Германия и Испания: Илан Вогт, Франция; Сема Маскили, Турция; Евелин Хеленшмид, Германия/Испания.

Тримата победители ще си поделят €80 000 (приблизително $83 000), като победителят получава €50 000, вторият взема €20 000, а третият - €10 000.

Освен тези съблазнителни награди, Музеят също така издава официални сертификати, за да признае художествените постижения на всички художници, които са се отличили от качествена гледна точка, макар да не са избрани за финалисти. Този сертификат се издава на 9 различни езика, осигурявайки на артистите международен престиж и признание. Именно такъв сертификат получи и Румен Сомов за своята фотография от годините на пандемията.

В конкурса за тази награда могат да участват творци, работещи в следните области: рисунка, печат, инсталация, живопис, фотография, скулптура, смесена техника, декоративно изкуство.

Поздравления за Румен Сомов! И да почерпи, за да вземе догодина Голямата награда!

 

ss

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg