Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Деян Дешков заменя на този пост ген. Михаил Попов

genswГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Днес президентът Румен Радев удостои български военнослужещи с висши офицерски звания. Церемонията се проведе в Гербовата зала на президенството. Сред тях е командирът на 61. Стрямска механизирана бригада Деян Дешков, който от бригаден генерал става генерал-майор и ще бъде назначен за командир на Сухопътните войски. Той поема поста на генерал-майор Михаил Попов, който става заместник

началник на отбраната със звание генерал-лейтенант. Освобождаването и назначаването на новите постове става с президенстки указ, а предложенията бяха направени с решения на Министерския съвет от 23. ноември.

Няколко дни преди това, ген. Дешков се сбогува с общинските ръководства на Карлово и Казанлък, като им представи своя заместник, който оглави 61. бригада - бригаден генерал Маргарит Михайлов. 12-ият командир на най-голямото подразделение не само в Сухопътните войски, но в цялата Българска армия изрази подкрепа за заявеното желание постигнатата синергия между военните и местната власт в Казанлък да продължи.

На срещата в кметството в Града на розите ген. Дешков сподели, че изграждането на параклиса на името на свети Димитър на територията на военното формирование е на финален етап.

 

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg