Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Авторите на песента я подариха на протестиращите срещу замърсяването на Розовата долина

guiydГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Приятели, за втора седмица песента „Не се предавай“ е на върха на рок-класацията „Черната овца“ на Радио Zara! Автори на рок-парчето са популярното музикално семейство от Града на розите - Митко Вакарелов и Надя Тончева. Песента бе създадена миналото лято специално за новия български игрален филм „Апокалипсис до поискване“ на сценариста и режисьора Петър Марчев. Замисълът на новата

кинолента е „да разлае кучетата“ – припомняйки перипетиите около драматичните обгазявания на Стара Загора и Розовата долина вследствие незаконните дейности на военния полигон и да разбуди гражданското общество. Ето защо авторите решиха да подарят своята песен за химн на протестиращите срещу замърсяванията с източник фабриката край Сахране. За щастие, протестите се увенчаха с категоричен успех, след като МОСВ отмени разрешението на РИОСВ-Стара Загора за строеж на ново производство на формалдехидни смоли.

Премиерата на филма „Апокалипсис до поискване“ вече е насрочена за 24. август в рамките на традиционния Джаз-фест, който е част от казанлъшките Празници в Долината на тракийските царе. Прожекцията ще е под звездите, в импровизирания амфитеатър на „Тюлбето“, непосредствено зад фамозната Тракийска гробница.

Авторите на песента и на филма благодарят от сърце за подкрепата на казанлъшката общественост! Ако продължите да ни подкрепяте, „Не се предавай“ има шанс да стане Песен на месеца. Припомняме - може да гласувате за нея, като изпратите на мейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. текстово съобщение „Гласувам за песента "Не се предавай". Разрешено е да се гласува по веднъж на ден от един мейл-адрес.

„Черната овца“ е създадена от водещия Васко Влахов, а отскоро класацията се излъчва по Радио Zara и може да се слуша всеки вторник от 21 часа, с повторение в неделя.

„Не се предавай!“

 

 

 

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg