Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА КАЗАНЛЪК

Споделете ме

Преди това ще бъдат обявени лауреатите на конкурса „Високо бесило”

levski_filmГБ

На 19 февруари от 10:00 часа в казанлъшкия храм „Св. Троица“ ще бъде отслужена панихида в памет на Апостола, след което членовете на новоучредения клуб „Млади възрожденци“ при ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще положат тържествена клетва. В 10:30 часа пред барелефа на Левски ще бъде изнесена поетична композиция „Слово за Апостола“ от ученици на същото училище и ще бъдат поднесени цветя на почит и преклонение от казанлъшкото патриотично гражданство.

Но преди това, на 18 февруари от 14:00 часа в Художествена галерия - Казанлък ще бъде награждаването на отличените автори в конкурса под наслов ”Високо бесило”, организиран от казанлъшката организация на Общобългарски комитет „Васил Левски“. В деня на обесването на националния ни герой в 11:00 часа започва почетно шествие от барелефа на Дякона до бюст-паметника му в едноименния квартал. Това съобщиха за „Гласът на България” от общинския пресцентър.

Да припомним, че на 16 февруари е премиерата на новия игрален филм за Левски. Двусерийната сага ще бъде представена в зала 1 на НДК-София от своя режисьор – актьора Максим Генчев. В ролята на Апостола е младият артист Веселин Плачков /на снимката/. Някои сцени от филма са заснети в околностите на Мъглиж.

  

rfhy 

   

   ukraynna

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в КазанлъкВремето със sinoptik.bg