Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

Сърбоманското правителство веднага скочи срещу акцията

asimilaciaГБ

Преди дни минувачите по централните улици на Скопия бяха изненадани от билбордове с надпис „СТОП за сръбската асимилация на македонската нация!”. В ъгълчето на плакатите се четеше и поръчителят на кампанията – ВМРО-Народна Партия на екс-премиера на Р Македония Любчо Георгиевски.

За жалост, в резултат на натиск от сърбоманското правителство на Груевски, плакатите набързо бяха свалени. „Въпреки че имахме изряден договор със собственика на билбордовете, нашите плакати бяха свалени посред нощ преди да е изтекъл и половината от срока на договора!” – потвърдиха за „Гласът на България” от централата на ВМРО-НП. Коментарът е излишен!

Да припомним само, че Никола Груевски през 2003 година смени на поста председател на ВМРО-ДПМНЕ основателя на партията Любчо Георгиевски. Той е министър-председател на Македония от 2006 година и инициатор на смехотворната „антиквизация”, търсеща корените на българското население на вардарската държавица в античността. Като целта на антиквизацията е за пореден път да бъде внушено на народа, че няма нищо общо с българите и България. А по-далечната цел на „Груйо” и неговата клика е да върне Македония в обятията на Белград. Като всичко това се случва не без руска благословия. 

  

 tgt

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в БитоляВремето със sinoptik.bg

Времето в ОхридВремето със sinoptik.bg

Времето в СкопиеВремето със sinoptik.bg