Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

Сърбоманското правителство веднага скочи срещу акцията

asimilaciaГБ

Преди дни минувачите по централните улици на Скопия бяха изненадани от билбордове с надпис „СТОП за сръбската асимилация на македонската нация!”. В ъгълчето на плакатите се четеше и поръчителят на кампанията – ВМРО-Народна Партия на екс-премиера на Р Македония Любчо Георгиевски.

За жалост, в резултат на натиск от сърбоманското правителство на Груевски, плакатите набързо бяха свалени. „Въпреки че имахме изряден договор със собственика на билбордовете, нашите плакати бяха свалени посред нощ преди да е изтекъл и половината от срока на договора!” – потвърдиха за „Гласът на България” от централата на ВМРО-НП. Коментарът е излишен!

Да припомним само, че Никола Груевски през 2003 година смени на поста председател на ВМРО-ДПМНЕ основателя на партията Любчо Георгиевски. Той е министър-председател на Македония от 2006 година и инициатор на смехотворната „антиквизация”, търсеща корените на българското население на вардарската държавица в античността. Като целта на антиквизацията е за пореден път да бъде внушено на народа, че няма нищо общо с българите и България. А по-далечната цел на „Груйо” и неговата клика е да върне Македония в обятията на Белград. Като всичко това се случва не без руска благословия. 

  

rfhy 

   

   ukraynna

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в БитоляВремето със sinoptik.bg

Времето в ОхридВремето със sinoptik.bg

Времето в СкопиеВремето със sinoptik.bg