Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

Зле премереният ход на македонския президент Георге Иванов за амнистията на тузарите вдигна народа на бунт

giГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Скопие се вдигна на бунт. Жителите на македонската столица вече втори ден протестират срещу късогледото решение на президента Георге Иванов да обяви амнистия за политици, бизнесмени и държавни дейци. Буквализацията на поговорката „Гарван гарвану око не вади“ изкара народа на улицата.

Големи тълпи започнаха да се събират пред сградата на Специалната прокуратура. Протестиращите наградиха с овации действията на прокурорите, които започнаха разследвания след „информационните бомби“ на Зоран Заев. Демонстрантите издигат 3 искания – незабавна оставка на Иванов, замразяване на процеса за провеждане на избори на 5 юни и формиране на ново служебно правителство, което да подготви нови и демократични избори.

Преди малко тази вечер десетки протестиращи са нахлули в Президентството и са опустошили кабинета на „Хорхе“, съобщава скопската телевизия „Телма”. През прозореца са изхвърлени всички мебели и документи на президентството. На много места се виждат да горят купчини от книжа и счупени шкафове. Демонстрантите скандирали „Превзехме крепостта”. По време на демонстрацията се е стигнало и до сблъсъци с полицията, има ранени.

TOPALOV

   ukraynna

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в БитоляВремето със sinoptik.bg

Времето в ОхридВремето със sinoptik.bg

Времето в СкопиеВремето със sinoptik.bg