Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

Кога и как ще реагира официална София на преднамерената провокация?!

znametoГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Сдружението за македоно-бугарско приятелство е създадено през 2009 година в Република Македония. Начело на сдружението е Маринела Петреска, която е родом от Царево, но от доста години е снаха в Битоля. През последната година сдружението демонстрира сериозен напредък – членската му маса се мери с хиляди, открити бяха много нови офиси в редица градове на Вардарска Македония, последният от които бе в славния Охрид. Фактът, че приятелството между двата еднокръвни народа бележи подем, въпреки антибългарската политика на официално Скопие, очевидно дразни силно сърбоманите, а и техните покровители от Белград и Москва. За тази безсилна злоба свидетелства запалването на българския държавен трикольор, поставен заедно с македонското знаме и флага на ЕС пред офиса на Сдружението в град Кратово. Маринела Петреска официално изрази възмущението си от вандалския акт. Остава да видим и каква ще бъде реакцията на официална София!

За българщината на населението в Македония и по-конкретно в Кратово и района свидетелства безпристрастната историческа наука. През февруари 1914 година сръбските окупатори на Вардарска Македония започват в целия пограничен пояс „обезоръжителна акция“. Войскови отделения и чети обикалят селата и опустошават всички български селища. Само в Кратовско арестувани и бити всички до смърт 653 души!

"Мястото на Република Македония е в Европейския Съюз и НАТО и това няма как да се случи ако я няма братската ръка, подадена от официална София", коментира с днешна дата лидерът на българите в Македония - Петър Колев от Щип.

TOPALOV

   ukraynna

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в БитоляВремето със sinoptik.bg

Времето в ОхридВремето със sinoptik.bg

Времето в СкопиеВремето със sinoptik.bg