Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

От Културния център настояват EVN да си измести трафопоста в Ново село

saaГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Културният център „Иван Михайлов“ – Битоля е изпратил писмо на македонското електроразпределително дружество ЕВН. Поводът е, че на мястото на родната къща на

Иван Михайлов в Ново село, квартал на град Щип, има трафопост. Къщата е била разрушена като отмъщение на комитското семейство по време на Титова Югославия, след като бащата и братът на Ванче са били убити от сърбите през 1934 година. От патриотичната формация искат дружеството да измести съоръжението, за да може подобаващо да се сложи паметен знак на мястото на родния дом на Иван Михайлов. В писмото си от културния център изтъкват, че в духа на европейските ценности е редно историческа личност като Иван Михайлов да бъде почетена с паметен знак.

„Преместването на трафопоста може да има финансови измерения, но за нас са по-важни духовните“, заявяват в края на искането си от културен център „Иван Михайлов“.

Мнението на редакцията на портал „Гласът на България“, обаче, е различно: едва ли може да се измисли по-добра метафора и олицетворение за личността и делото на Ванче Михайлов, от този високоволтов трафопост. Достатъчно е да се монтира една подобаваща паметна плоча на стената на съоръжението.

 

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Битоля

Битоля
Битоля - Температура: <b/>12°C
Ясно
Температура: 12°C
Усеща се като: 12°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 2.1 m/s

Времето със sinoptik.bg

Времето в Охрид

Охрид
Охрид - Температура: <b/>11°C
Ясно
Температура: 11°C
Усеща се като: 11°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 2.1 m/s

Времето със sinoptik.bg

Времето в Скопие

Скопие
Скопие - Температура: <b/>16°C
Ясно
Температура: 16°C
Усеща се като: 16°C
Вятър: север
Сила: лек полъх, 3.1 m/s

Времето със sinoptik.bg