Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

Щом партията реши, тя не греши!

masРумен СТОЯНОВ

Грозен и позорен факт: в Скопие измислиха и наложиха по света заблудата, че съществува македонски език. Как, как, как стана то възможно, в крещящо противоречие с

истината? Като впрегнаха, и то на свръхобороти, в служба на лъжата, цялата си налична (и нарочно създадена) наука, чието първо ядро бе основаният от българската държава университет. А България постъпи съвсем обратно. И предвидимо, неизбежимо загуби: все едно имаш сто оръдия на бойно поле, но в сражение гърмиш с две, а твоят враг притежава седем, но те действат непрестанно и точно. Ясно коя войска ще победи. Защо мълчаха топовете на отечествената наука? Защото командният състав не позволяваше да бълват огън връз свои: язикот бе пръкнат с одобрението и съгласуваното съучастие на тук властващата компартия, достатъчно е да припомня кривописната противобългарска промяна, която низвергна е двойния знак, обединяващ равнопоставено всите бългре, и щъкалите из Пиринско югославски учители, показващи на людете како да сборуват и пишуват македонски, пък в още по-срамен порядък, населението бе принудено да заяви, че е не българско, а македонско, пак в угодия на незаситимата великосръбщина.                                                                

Надмогна македонизмът, оти в чудното село Драганово мъдра поговорка дума: имаш ли цел, път ще намериш. Именно така постъпиха бесовските македонясващи: целта бе измайсторосването и силом налагането на инакъв език, инакъв народ. А българската наука, безогледно командорена от болшевясалите другаря, раболепничещи пред КПSS, нямаше за цел – не ѝ бе позволено – да отстоява националния интерес, разобличавайки македонизма. И кога непогрешимата (неин лозунг: „Щом партията реши, тя не греши!“) плахинко се престраши нещинко да възрази, бе непоправимо късно: злото бе сторено, уякчено и в обилни кървища обляно, зер десетки хиляди бяха избити, в затвори, лагери хвърлени, от родината прокудени, зер не приемаха македонизма, скалъпен с подкрепата на БКП.

Нам остава унило да признаем, че в нечестивия двубой на македонщината против българщината бе повторена библейската случка, в която прашконосецът Давид усмъртил великана Голиат.

Македонизъм и география

Сред многото дивотии/поразии, които извършиха и вършат македонясващи, е отъждествяването на география с националност. Що за безумство пък е туй? Роден си в географската област Македония (разкъсана между Гърция, Северна Македония и България, която е c най-малък дял, едва 10 на сто) и за Скопие това е основание да ти лепне македонска националност. Имал си неблагоразумието да облечеш дървения балтон, ала писал си на бащиния, майчиния ти български; нещо повече от неблагоразумно: собственоръчно си засвидетелствал, дека твоят език е българският, за стръвнишки македонясващи то няма никаквейшо значение, па и никой не те пита, урбулешката провъзгласяват: македонец си.

По тоя лукав, користен и грабителски начин те изкараха, че са македонци мъже, воювали за България и тъй сторват гавра с паметта на усопши. Посредством въпросния извратен хват бесуващи македонисти отнемат, и то следсмъртно, правото всеки сам да решава каква му е националността. Подход, равнозначещ с ограбване на покойници, сиреч мародерство, и въпиещо противоречащ спрямо законността на Евросъюза – в който Сев. Македония сака да улезне, – повеляваща всеки човек сам да определя своята националност.

Щом България не възразява най-остро и неотстъпно срещу хищното присвояване от Сев. Македония на видни – безспорни – българи, тя не само подкрепя македонщината, но и застава срещу закона в Европейския съюз всеки лично да заявява националната си принадлежност.

Любопитно, па и многозначително: тая географска хватка македонистите не смеят да я приложат към албанците, родени в Републиката. Защо ли? Тоже ясно защо нас българите плячкосаха: отдавна знаят, че сме Даша Гана и подобно селски ергенаши ни се изреждат.

Въз основа на горе изнесеното, може да кажа, че македонизмът, както винаги върху нашата дълготърпелива и многострадална гърбина, придоби ново име: географизъм, единосъщен с противобългаризъм. Да ни е честит.

 

  

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Битоля

Битоля
Битоля - Температура: <b/>10°C
Ясно
Температура: 10°C
Усеща се като: 10°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 1.7 m/s

Времето със sinoptik.bg

Времето в Охрид

Охрид
Охрид - Температура: <b/>11°C
Ясно
Температура: 11°C
Усеща се като: 11°C
Вятър: северозапад
Сила: лек полъх, 3.1 m/s

Времето със sinoptik.bg

Времето в Скопие

Скопие
Скопие - Температура: <b/>14°C
Ясно
Температура: 14°C
Усеща се като: 14°C
Вятър: североизток
Сила: лек полъх, 3.0 m/s

Времето със sinoptik.bg