Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

АМБ-ДНЕС настоява македонските българи да станат държавотворен народ в Северна Македония

lokiГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

В град Куманово бе основан Алианс на македонските Българи - движение за национално единство и спасение (АМБ-ДНЕС). Целта на това гражданско сдружение е „македонските Българи да се впишат като конституционен /държавотворен/ народ на Република Северна Македония“. За председател на АМБ-ДНЕС е избран Драган Цветковски, който заявява, че „е време да се проведе преброяване

на населението, което ще покаже че македонските Българи се важен фактор за стабилността и сигурността на държавата“. Новата политическа формация се надява, че след като българите са народ, който вече е признат и приет в Европейския, следва и македонските българи да станат част от македонската европейска администрация, където да покажат и докажат че Република Северна Македония може и трябва да стане част от семейството на народите на Европейския съюз.

„Нашият девиз произлиза от ценностите на ЕС и показва, че като народ сме отговорни за стабилността и сигурността на Република Северна Македония - ние не сме камък за препъване, а мост за единство“ – твърдят в учредителната си декларация нашите сънародници от Вардарско.

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в БитоляВремето със sinoptik.bg

Времето в ОхридВремето със sinoptik.bg

Времето в СкопиеВремето със sinoptik.bg