Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

Евродепутат събира факти за издевателства над българи от Македония, предназначени за лицемерните защитници на човешки права от ЕП

llkllkГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Известният със своето българско самосъзнание журналист Митко Георгиев от Струмица е бил нападнат, псуван и бит от бодигард на брата на Зоран Заев. Биячът бе осъден наскоро от Струмишкия съд да плати на жертвата си… 150 евро! Такова е ежедневието на хората с българско самосъзнание в днешна Република Северна Македония. Ще глобят бияча Барабановски. Но юмруците ще продължат. Някои ще

губят работа, други ще бъдат заплашвани, трети – като Георгиев – ще бъдат бити. Ако беше преди половин век, щяха да изгубят и живота си. В Македония от десетилетия е лесно да си всякакъв, само не и българин.

Побоят над журналиста Георгиев е само един от пресните случаи на издевателства ва македонистите. Евродепутатът Ангел Джамбазки обяви, че започва твърд курс в Европейския парламент. Всеки един случай на насилие над българин в Македония ще бъде разпространяван възможно най-широко и възможно на най-висок глас. Всеки един случай на заплаха в социалните мрежи, на преследване на работно място, всеки един случай на унижаване и т.н. ще бъде правен обществено достояние в Европарламента.

„Моите лицемерни колеги в ЕП много защитават на думи правата и свободите, но отсега аз ще изисквам писмената им реакция по всеки случай на издевателство над българите от Северна Македония“, обеща евродепутатът.

За целта Джамбазки призова всички българи в Македония да му подават всекидневна информация за всеки един случай на реч на омразата и на заплахи – било в социалните мрежи, било в медии, било на работно място.

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в БитоляВремето със sinoptik.bg

Времето в ОхридВремето със sinoptik.bg

Времето в СкопиеВремето със sinoptik.bg