Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

Илхан Кючук много да внимава какъв доклад за напредъка на Скопие ще представи в ЕС

iojhГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Всички български политически партии да подпишат Харта за Македония с цел постигането на национално съгласие относно политиката ни към Скопие и за да се застраховаме спрямо вътрешни изменници. Това предлагат депутати от ВМРО, като повод за тревогата е скорошното посещение на евродепутата на ДПС Илхан Кючук в Северна Македония. Той бе в Скопие в качеството му на докладчик за напредъка на РСМ

по пътя към ЕС. Кючюк трябва да изготви доклад, който предстои да бъде гласуван в Комисията по външната политика на ЕС. Тревога предизвика пресконференцията, дадена от нашия политик и Зоран Заев, на която македонският премиер се похвали, че ДПС е единствената партия в България, която защитава „по-умерен курс“ към Скопие.

По този повод заместник-председателят на ВМРО доц. Милен Михов представи в Народното събрание официално изявление.

„Декларациите на взаимна любов между представителите на турската етническа партия в България и наследниците на югославските комунисти в Скопие не могат да не породят тревога сред българските патриоти в двете държави“, посочи Милен Михов и запита дали ДПС се отказва от декларацията на 44-ото Народно събрание относно евроинтеграцията на Македония?!

„Какво означават изказванията на Кючук, че двустранните въпроси трябва да се решават на двустранна основа? Означава ли това, че въпросът за т.нар. „македонско малцинство“ в България, уреден на двустранна основа, може да бъде повдиган от Скопие в рамките на ЕС, ако той не е условие в процеса за присъединяване? Означава ли това, че РСМ може да повдига въпроси за т.нар. „българска фашистка окупация“ през Втората световна война в рамките на ЕС и да търси на тази основа обезщетения, позовавайки се на Парижкия мирен договор от 1947 г.? Нещо, което медиите в Скопие през последните месеци вече лансираха.

Как биха отговорили на тези въпроси от ДПС - партията, която на думи се декларира като национално отговорна, проевропейска, и дори понякога се обозначава като патриотична, а на практика обслужва чужди интереси, нямащи нищо общо с българските национални интереси?“ Това се казва в декларацията на доц. Михов.

Ето защо, въз основа на Декларацията на НС и Рамковата позиция на МС от 2019 г., ВМРО ще предложи на всички български политически партии да подпишат Харта за Македония, с цел постигането на национално съгласие. Българските граждани трябва да знаят кой защитава националните интереси и кои действа като пета колона на чужди държави.

oide

 

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в БитоляВремето със sinoptik.bg

Времето в ОхридВремето със sinoptik.bg

Времето в СкопиеВремето със sinoptik.bg