Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

Най-шокираща за македонистите била снощната заря-проверка за 3. март

mvnmГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Знаменателен пробив – от вчера, 3. март, Българската национална телевизия вече се излъчва и в Северна Македония! Зад този безспорен успех политическите анализатори съзират най-вече усилията на Владо Бучковски, който бе избран за специален представител на македонското правителство по темата за спорните въпроси между Скопие и София. БНТ4 вече може да се гледа по Макс ТВ, на канал 74 във

Вардарско.

„БНТ подписа договор с Македонския Телеком и от 3. март по Макс ТВ (платформата на телекома) се разпространява БНТ4.“ Това съобщи в профила си във Фейсбук генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

„Благодаря на всички, които помогнаха да стане това, особено на нашия посланик в РСМ г-н Ангелов, на г-н Бучковски, на БККС /Българския културен клуб в Скопие/, на г-н Филипов от Македонския научен институт и много други хора, които работиха неуморно да преодолеем спънките и трудностите. Важна роля имаше и съдействието на техния СЕМ, който се нарича Агенция за аудио и аудиовизуални медийни услуги, с председател Зоран Трайчевски“, допълни още генералният директор на БНТ.

Естествено, първите отзиви за емисията на БНТ в македонските медии са свързани с директното предаване на снощната тържествена заря-проверка за националния ни празник пред Народното събрание в София. Дежурните македонистки коментари са свързани с възмущението – как е възможно „македонци“ да бъдат чествани като български национални герои?! Ами ето на – възможно е; така както скопяни честват същите тези българи по кръв и самосъзнание като свои „македонски херои“.

Според Владо Бучковски, до края на тази година ще бъде намерено решение за спора между Скопие и София и българското вето за ЕС ще бъде вдигнато.

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в БитоляВремето със sinoptik.bg

Времето в ОхридВремето със sinoptik.bg

Времето в СкопиеВремето със sinoptik.bg