Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

Димче Петкоски посочва изхода от изкуствената криза, забъркана от сърбоманските кръгове

dimГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

„Включването на българите в Конституцията ще бъде точката, от която ще започне европеизирането на РС Македония. Второ - така нареченият „спор“ с България е всъщност съпротивата на група олигарси, които искат да държат РСМ като заложник. Те контролират всички институции и ресурси, смятайки ги за наследствени и се страхуват, че могат да ги загубят. Дискриминацията срещу българите в РСМ започва с

това, че те не могат да получат работа в държавните институции и стига до там, че дори няма директна автобусна линия между Скопие и София. В РСМ днес наблюдаваме системно изкривяване на истината, виждаме как културно наследство на България агресивно се фалшифицира. Целта е това наследство да се изтрие, да се изтрие колективната памет на гражданите, които се чувстват българи.“ Това заяви в интервю за БГНЕС Димче Петкоски, който е един от основателите на сдружението за Македонско-Българско приятелство (МБП). Бивш секретар на МБП, основател на политическата партия Граждански демократичен съюз и секретар на партията. Учител по философия.

Според Д. Петкоски, терминът „спор“ с Република България и цялата сага, всъщност представлява отчаяната съпротива на група олигарси и техните близки сътрудници, които чрез интриги държат РС Македония като заложник от създаването ѝ като държава до днес. Най-голямата цена, разбира се, плащат гражданите на РС Македония, които се чувстват българи. Интригантите са вкопчени в своите позиции, заради личния си интерес и са подготвени да използват най-сурови методи, каквито човек може да си представи в 21. век, за да постигнат целите си. Тяхната съпротива ще бъде ожесточена до края на всяка цена, защото всички институции и ресурси са под техен контрол повече от век. Те вярват, че тези ресурси са тяхното семейно наследство, оставено им от бабите и дядовците им и техните деца са тези, които трябва да продължат да управляват в Македония завинаги. С Преспанското споразумение, мислейки че отново ще успеят да заобиколят Република България, отвориха кутията на Пандора. Сега въпросът е "Какво следва?". Прегрупират се и търсят изход от патовата ситуация, в която са се озовали, защитавайки само своите лични интереси, чрез манипулиране на гражданите. Но това е добре, защото досега те никога не са били в задънена улица и трябва да осъзнаят колко много зло са причинили не само на българите в Македония, но и на албанците и на други етноси. Има една народна поговорка: „Който копае гроб другиму, сам пада в него“.

"Точно това се случи, удбашите паднаха в трапа, изкопан за България от самите тях. Исторически момент и исторически шанс е, остатъците от УДБА да преразгледат какво са правили те и техните предци и какво им е било на онези честни и миролюбиви хора, които са станали жертва на техните репресии, унижения и убийства, просто защото са се чувствали българи." Това твърди Димче Петкоски.

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в БитоляВремето със sinoptik.bg

Времето в ОхридВремето със sinoptik.bg

Времето в СкопиеВремето със sinoptik.bg