Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА МАКЕДОНИЯ

Споделете ме

Дадоха 2 години на Томислав Кежаровски, който разследваше мистериозното убийство на друг опозиционен вестникар

T_KПетър МАРЧЕВ

Целият „цивилизован” свят се събра на милионен протест в Париж, за да защити мнимата „свобода на словото”. Макар че в случая ставаше въпрос за спорната свобода на шепа  комунисти-богохулници от „Шарли ебдо” да хулят всички религии.

Днес пред Апелативния съд в Скопие на протест се събраха само шепа хора – колеги на журналиста от в-к „Нова Македония” Томислав Кежаровски, който бе осъден на четири години и половина лишаване от свобода, тъй като уж бил разкрил самоличността на един защитен свидетел в дело за убийство, и то в статия публикувана преди пет години! Впоследствие присъдата на журналиста бе намалена на 2 години и той бе хвърлен в скопския затвор „Шутка” /да ви имам имената и претенциите, славни потомци на Александър Македонски/. Според колеги от журналистическата гилдия в Македония, истинската причина за атаката срещу Кежаровски е неговото разследване във вестник „Нова Македония“ на причините за автомобилната катастрофа, в която през март 2013 година загина силният критик на тази и на всички предишни власти Никола Младенов, собственик на седмичника „Фокус“ и на някогашния ежедневник със същото име.

По този начин осъдителната присъда срещу Томислав е директно послание на управляващата ДПМНЕ към всички македонски граждани, че ще бъдат смачкани безмилостно всички, които се опитват да търсят и казват истината.

„Същинският стремеж на властите, чрез присъдата на Томислав Кежаровски, освен отмъщението, е трайно да настанят страха в Македония, да запушат устата на разследващата журналистика, а критично настроените към системата журналисти и обикновени хора да внимават какво пишат, говорят... даже и какво мислят.” Това заяви днес за „Гласът на България” Виктор Канзуров, журналист от Скопие. Според него, авторитарните методи и практики на настоящите управляващи от ДПМНЕ са несравнимо по-чудовищни от тези на предишните режими в Македония, като се започне от началото на 80-те години до днес. Точно след един месец европейският комисар по разширяването Йоханес Хан пристига в Скопие, за да проследи напредъка на БЮРМ. Интересно какво ще му кажат груйовци по случая „Кежаровски”!

Във всеки случай, все по-явна става тактиката на сърбоманите, които управляват вардарската република: да афишират пред народа предизборно, че искат Македония да влезе в Европейския съюз. Но на практика да саботират по всякакъв начин това влизане, което е нежелано от тях поне поради две причини. Първо – европейските правила и закони няма да толерират мутренските им бизнес-интереси. И второ – демократичните свободи и правила, както и отворената граница с България ще подкопаят катастрофално митовете и лъжите, на които се крепи прословутият и смешен македонски идентитет.

От всичко казано изводът е следният: зад безкрайното шикалкавене на груйовците от ДПМНЕ стои един заговор между Сърбия, Гърция и Русия, чиято цел е Вардарска Македония да си остане в орбитата на Белград. Непочтената /да не използвам по-силен и по-точен епитет/ игра на това трио срещу България има над 100-годишна история. И ако София наистина иска да постигне някакъв успех по посока възстановяване на историческата истина и правда за българския характер на Македония, тя е длъжна да започне /скрито или явно/ преговори с Москва.

-------

На снимката – Томислав Кежаровски   

  

rfhy 

   

   ukraynna

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в БитоляВремето със sinoptik.bg

Времето в ОхридВремето със sinoptik.bg

Времето в СкопиеВремето със sinoptik.bg