Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Лентата спечели наградите за най-добър филм и най-добра женска роля

urokГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Дебютният пълнометражен филм на младите режисьори Кристина Грозева и Петър Вълчанов взе двете най-важни награди в Третото издание на международния кинофестивал „Златната липа", който се проведе в Стара Загора.

Журито с председател Станимир Трифонов и членове Вивиан Гоффетт - режисьор /Белгия/, Кристиян-Жаак - Нууди - оператор /Естония/, Мерседес Гаспар - режисьор /Испания/, Агне Грудите - актриса /Литва/ присъди наградата за най-добър филм на историята по действителен случай за учителка по английски език от малко българско градче, принудена да прекрачи границите на собствените си принципи и разбирания за честност, справедливост и морал. Органичнотоизпълнение на Маргита Гошева в ролята на банковата обирджийка - учителката Надежда и донесе наградата за най-добра актриса.Също като „Урок" с 2 награди ще си тръгне от Стара Загора и филмът „Ничие дете" (Сърбия/Хърватия). Вук Ршумович получава наградата за най-добър режисьор, а изпълнителят на главната роля Денис Мурич за най-добър актьор.Третият лауреат е турската лента „Сивас", която заслужинаградата на Съюза на българските филмови дейци.

На церемонията, която започва в 18 часа в старозагорската Опера, ще бъде връчена и специалната награда на фестивала за цялостен принос в киното на големия български актьор – старозагореца Васил Михайлов.

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg