Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Ивет Лалова с победа в спринта, пристигнаха и супер-звездите Сергей Бубка и Себастиян Коу

ivetГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ

Тази вечер в Стара Загора стартира Европейско отборно първенство по лека атлетика – втора лига. На 20 и 21 юни на стадион „Берое" 8 национални отбора с общо 400 състезатели, ще се се включат в шампионата, а топ лекоатлетката ни Ивет Лалова бяга тази вечер за България. Тя направи най-бързото си бягане за сезона пред родната публика и спечели спринта на 100 м с 11.11 сек. 

Българският тим е с амбиции за изкачване в по-горната група, за което е нужно класиране в първите две места в двудневния шампионат в Стара Загора. Конкуренти на атлетите ни са селекциите на Унгария, Хърватска, Кипър, Дания, Исландия, Словения и Сърбия. Нито един тим няма да отпадне, защото следващото издание на първенството 2-ра лига ще бъде с 12 отбора, като за целта и четири отбора ще се изкачат от 3-та дивизия.

"Блaгoдapя нa Ивeт Лaлoвa, чe oтнoвo e в Cтapa Зaгopa, c нeйнитe ycпexи, всеки път ни ĸapa дa ce гopдeeм, чe cмe бългapи. Блaгoдapя нa пъpвия вицeпpeзидeнт нa Eвpoпeйcĸaтa лeĸoaтлeтичecĸa acoциaция и пpeзидeнт нa Бългapcĸaтa фeдepaция пo лeĸa aтлeтиĸa Дoбромир Kapaмapинoв, нa Eмилия Дpaгиeвa и Ивaн Koлeв, ĸoитo пoлoжиxa мнoгo ycилия зa paзвитиeтo нa леката атлетика в Стара Загора", ĸaзa пред медиите старозагорският ĸмeт Живĸo Toдopoв. Високата оценка на спортните възможности на Стара Загора, главно що се отнася до лека атлетика, даде Дoбромир Kapaмapинoв и подчерта, че в града по повод Европейското първенство пристигат и някои от най-големите имена в този вид спорт – Сергей Бубка и Себастиан Коу.

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg