Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Затварят Прохода на републиката и Дервента за камиони над 12 тона, отклоняват ги към летище „Ст. Загора“

krizisГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Тази вечер в Областна администрация се състоя извънредно заседание на Областния кризисен щаб под ръководството на областния управител инж. Георги Ранов. На срещата беше обсъдена усложнената заради снеговалежите и ниските температури пътна обстановка в Старозагорска област.

Около 20 са катастрофите, които са станали днес на магистрала „Тракия”. Повечето от тях са заради несъобразяване със зимната  пътна обстановка. Няма убити и тежко пострадали. Няма закъсали на пътя автомобили. На магистрала „Марица” обработването с гребла и сол продължава и в момента. На двете магистрали в участъците, които са в Старозагорска област, работят общо 14 нови четириосни машини.

Поради продължаващия обилен снеговалеж на заседанието е взето решение да се ограничи движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по главен път I-5 от Стара Загора-Змейово-Ягода-Тулово-Мъглиж. Ограничението важи и за Прохода на Републиката след съгласуване с ръководството на Областно пътно управление -Велико Търново. Тежкотоварните автомобили ще бъдат насочвани към площадката на летище Стара Загора. Ограничението засега ще важи до 8 ч. сутринта на 4 януари.

Като цяло пътно-транспортната обстановка в Старозагорска област е спокойна. Проходът Шипка е отворен за автомобили до 12 тона при зимни условия.

В края на заседанието инж. Ранов призова водачите на автомобили да бъдат отговорни на пътя, да спазват правилата за движение и да се съобразяват с усложнената зимна обстановка. 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg