Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Без ток са 30 села в области Сливен, Ямбол и Бургас

pametnikГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Днес в Областна администрация се състоя поредното заседание на кризисния щаб във връзка с усложнената пътна обстановка в областта след обилните снеговалежи. Към момента на територията на Старозагорска област няма затворени пътища и бедстващи хора по информация от 11-те общини.

Няма ограничения за преминаване на моторни превозни средства, включително и на проходите Хаинбоаз и Шипка. Там навалелия сняг е с дебелина над 30 см, а температурата е около минус 16 градуса. Почистващите фирми продължават да опесъчават и да обработват със сол пътната настилка. Днес за Прохода на Републиката ще бъдат доставени нови 200 т пясък и 100 т сол. Няма нарушено електрозахранване в населените места от областта. В Областна администрация постъпват сигнали от граждани за непочистени улици в населени места. Един от тях е за селата Мъдрец, Искрица и Главан в Гълъбовска община. Оттам съобщиха, че вече е започнало почистване на улиците вътре в селата. Предстои да започне почистване на пътя Радунци-Борущица. Областният управител инж. Георги Ранов напомня, че кметовете на общини трябва да изпълняват задълженията си, свързани със снегопочистването. Ако имат нужда от помощ, могат да се обърнат за съдействие към кризисния щаб за евентуално пренасочване на снегопочистваща техника към нуждаещите се райони.

По данни от EVN, към 11:00 ч. ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България е нормална, с изключение на отделни селища в основно три области: Сливен, Ямбол и Бургас. В област Сливен към момента има регистрирани 7 села с нарушено захранване (основно Блатец, Тополчане, Желю Войвода); в област Ямбол те са 16 (основно Козарево, Калчево, Победа, Симеоново, Войника); в област Бургас – 7 (основно Каменар, Лъка, Извор, Братово, Бродилово). Прекъсваният са в резултат на утежнената от вчера метеорологична обстановка, включваща снеговалеж, придружен с вятър. Екипите на EVN България и диспечерските центрове предприемат необходимите мерки за възстановяване на електрозахранването по местата, където е необходимо. Oт първите светли часове на деня са мобилизирани аварийни групи и техника за отстраняване на повредите. EVN България е осигурила общо 75 дежурни екипа на цялата лицензионна територия, оборудвани с техника и материали. Клиентите могат да се информират за състоянието с електрозахранването в денонощния телефонен център на ЕVN България на телефони: ЕVN България, Телефонен център 24 часа в денонощието

0700 1 0007 – телефон при липса на захранване

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg