Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Затворен е пътят Медникарово - Искрица заради преляла река

sniagГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Днес се състоя заседание на Областния кризисен щаб във връзка с тежката зимна обстановка в Старозагорска област. 120 специализирани машини на двете снегопочистващи фирми в областта почистват републиканската пътна мрежа. 22 са машините, които почистват пътищата в община Стара Загора.

Към момента заради снегонавявания и силен вятър са затворени изцяло за движение пътищата Шейново-Дунавци и Мъглиж-Николаево. На прохода Шипка снегът вече е с дебелина около метър. Духа много силен вятър, платното за движение е стеснено. Продължава да вали. Подобна е обстановката и на прохода Хаинбоаз. По цялата републиканска пътна мрежа е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т.

От снегопочистващите фирми съобщават, че магистрала „Тракия” в частта ѝ в Старозагорска област, е почистена и е на черно. На магистрала „Марица” почистването продължава в момента.

На територията на областта няма постъпили сигнали за бедстващи автомобили и за тежки пътно-транспортни произшествия. В Старозагорска област обаче има 74 населени места, които са без ток. Населението в тях е около 29 000 души. Електрозахранването е прекъснато заради тежкия сняг и паднали върху електропроводите дървета, които са счупили стълбове. На терен работят 11 екипа, но от EVN ще пратят и допълнителни екипи от други области за справяне с авариите. Очаква се до 16 ч. днес в по-голямата част от населените места електрозахранването да бъде възстановено.

Тревожно е състоянието на р. Сазлийка в Гълъбово. Нивото на водата е минало алармения праг и продължава да се покачва. Там има екип на пожарната, който е в готовност за действие. В момента е затворен и пътят Медникарово-Искрица заради преляла река. Водата се изпомпва.

В хижа „Морулей” снощи откъснати от света заради снега са останали 20 души. 14 от тях са тръгнали пеша и са се прибрали, други 6 са станали в хижата, в която няма ток, но се топлят на твърдо гориво. 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg