Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Все още са засипани от преспи и пътищата Мъглиж-Николаево, Зимница-Ветрен

vlakГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Зимната обстановка в Старозагорска област постепенно се нормализира. През последното денонощие няма регистрирани леки и тежки пътно-транспортни произшествия. Всички закъсали през нощта коли са освободени от снежните преспи. Електрозахранването в цялата област е възстановено още снощи към 19 часа. 

Затворени остават пътищата Мъглиж-Николаево, Зимница-Ветрен и Дунавци-Шейново-Шипка. В момента там работят почистващите фирми и се очаква в най-кратки срокове те да бъдат отворени. Проходите са почистени и проходими при зимни условия. Няма ограничение за движението на тежкотоварни автомобили на прохода Хаинбоаз. На прохода Шипка е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона.Магистралите „Тракия” и „Марица” в участъците им в Старозагорска област са почистени и обработени.

От няколко хижи в региона вчера блокирани от снега туристи са подали сигнали на телефон 112. Всички са освободени  и  прибрани. Спасени са и двама туристи, които тръгнали пеша от Борущица към Радунци. Вчера на гара Змейово имаше спрян влак заради проблеми по подбалканската жп линия. Беше създадена организация за извозването на пътниците с автобус. 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg