Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Областният управител Ранов подарява на смелото момиче екскурзия из България

maryaГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Днес гост на областния управител инж. Георги Ранов по негова покана беше деветокласничката Мария Стоилова, която в петък спаси от смърт шофьор на тролейбус в Стара Загора, а също така предотврати катастрофирането на движещия се тролей.

На срещата присъстваха и зам.-областният управител Мариана Кръстева, Латинка Петрова - директор на дома за деца, лишени от родителски грижи„Мария Терезия” където живее Мария, Димо Неделчев - директор на Спортното училище, в което учи момичето, както и приятелката му Яна, с която са били заедно в тролейбуса по време на произшествието.

15-годишната Мария разказа отново за инцидента с шофьора Филип Точев и за това как се е притекла веднага на помощ, докато другите пътници са се чудели как да реагират. Тя смята, че е дълг на всеки, ако може, да помогне в тежък момент.

Директорката на дома сподели, че не за първи път Мария проявява гражданска позиция и смелост в трудна ситуация, че е много добро дете и прилежна ученичка. Момичето тренира плуване и директорът на спортната гимназия също изрази задоволство от нейното старание и дисциплина. Самата Мария сподели, че иска след като завърши да стане треньор по плуване. В края на срещата инж. Ранов връчи на малката спасителка подарък илюстрована книга с красотите на България и обяви, че ѝ подарява също екскурзия до избран от нея културен или исторически обект в страната. На пътешествието тя ще замине заедно с приятелката си Яна и с възпитател от училището. 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg