Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

ribkiГБ

Членовете на гражданския клуб "ЛИПА" се похвалиха, че са купили 6 нови птици токачки, които са временно настанени за адаптиране в импровизирана клетка на Старозагорските бани край езерото. На празника на курортното селище - 22 септември, в 11:40 ч. - птиците ще бъдат пуснати на свобода, за да се присъединят към другите свободно пуснати през юни токачки и зеленоглави патици от хората на "ЛИПА".

А днес, 18 септември, под надзора на местната структура на ИАРА /изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури/ активистите на клуба зарибиха езерото на Старозагорски минерални бани с 8 000 малки рибки толстолоб, амур и шаран, дарени от Петър Воденичаров от "Номиком - Фиш" ООД.

"Откакто е правен основен ремонт на стената на езерото, преди 6-7 години, езерото не е зарибявано така", споделя кметът на Баните Станчо Станев, в навечерието на празника на селището. Зарибяването бе извършено безвъзмездно, като целта е на езерото рибарите да имат свободен достъп без такси, спазвайки етичните правила за риболов.

И още нещо - на 22 септември в 11:00 ч., в центъра на Старозагорски минерални бани ще бъде открито мащабно пано в стила на уличните графити, изпълнено от млади старозагорски художници. Ако времето позволи, в парка край езерото ще бъдат пуснати и биокосачките – малки козички, предоставени в партньорство от Земеделския институт – Стара Загора /НИИГО/.

 

  

soma 

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg