Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Черквата в Старозагорските минерални бани ще носи името на св. Иоан Рилски

sveti-ioanГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Днес Старозагорският митрополит Киприан, депутатите Емил Христов и Радостин Танев, областната управителка, кметът на Старозагорските минерални бани Станчо Станев и председателят на старозагорския Общински съвет Таньо Брайков направиха първа копка за нов православен храм. Жители на курорта Старозагорски минерални бани и много гости станаха съпричастни с празника. Негово Високопреосвещенство владика Киприан и свещеници от Старозагорската епархия отслужиха молебен за здраве и чин за полагане на първа копка.

Църквата ще се строи върху терен, който е собственост на Българската православна църква. Тя е с площ от 160 кв.м и ще носи името на най-прославения български светец св. Иоан Рилски Чудотворец. Храмът ще се изгражда изцяло с дарения. Само за първия етап на строежа ще са нужни около 20 000 лв. Част от средствата вече са събрани, но са необходими още, за да стартират изкопните работи.

По време на тържеството много от присъстващите дариха средства в кутия, поставена специално за целта. Набирането на финансови помощи за храма „Св. Иоан Рилски Чудотворец” продължава.

 

  

 tgt

 

   kij

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg