Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Грандиозният трибют концерт за Deep Purple и Rainbow e насрочен за 20. януари

kikГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

На 20. януари от 19.00 часа групата на Николо Коцев ще представи  грандиозен концерт с голям симфоничен оркестър на сцената на Държавна опера - Стара Загора под надслов „Children in Time“. Ще бъдат изпълнени любими песни на легендарните DEEP PURPLE и RAINBOW в съпровод на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора.

Диригент - Димитър Косев. Аранжиментите и оркестрациите са на Николо Коцев. Ще прозвучат 16 песни, от които седем на Дийп Пърпъл, сред които Highway Star, Mistreated, Child In Time, Stormbringer, Soldier Of Fortune, Burn, Perfect Strangers. Николо Коцев е избрал и песни на Рейнбоу от ерата на Рони Джеймс Дио, и не само. Зрителите ще се насладят на вечните хитове Can't Let You Go , I Surrender, Catch The Rainbow, Long LIve Rock'n Roll, Stargazer, Temple Of The King, Ariel, Hall Of The Mountain King, Death Alley Driver.

„Песните бяха избрани съобразно четири важни фактора - популярност, материал за симфонична оркестрация, състав на групите и времетраене. – споделя китаристът Николо Коцев. - Целта ми беше да създам един не само различен, но и смислен прочит на новите версии.  Изборът беше доста труден, но в крайна сметка вярвам, че е сполучлив. Аз израснах с музиката на тези групи. Бях 14-годишен, когато за пръв път засвирих техните песни. Повечето от това, което знам за рок музиката е научено от тях. И до ден днешен предпочитам да слушам тяхна музика вместо повечето от модерните рок банди. Това не е носталгия, а чисто музикантско мнение. В песните на Дийп Пърпъл и Рейнбоу има инструментално и вокално майсторство, романтика, радост, тъга, философия, мъдрост, мачовщина и какво ли не още...“

От 1994 досега Николо Коцев е работил с Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Дуги Уайт и Дон Еъри (сегашния органист на Дийп Пърпъл). КИКИМОРА е една от малкото групи (ако не единствената), която може да си позволи да направи такъв проект. Групата е силна, съставена от много добри музиканти, които могат да изсвирят материала. Фронтменът Александър Атанасов се справя без проблем с парчета, които дори самите Иън Гилан и Дейвид Ковърдейл вече не могат да изпеят.

КИКИМОРА е в състав:

Николо Коцев - китара и вокал

 Александър Атанасов - соло вокал

 Николай Тодоров - ударни и вокал

 Антоний Георгиев - клавишни

 Николай Цветков - бас

 

  

 lfswt

   ukraynna

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg