Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Нашият митрополит е ръкоположил украински дякон

kipГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

В неделя, 11. ноември, Старозагорският митрополит Киприан е съслужил заедно с Киевския митрополит Онуфрий в Киево-Печерската лавра, в храма „Преподобни Антоний и Теодосий“ - съобщава информационно-просветният отдел на УПЦ. Участие в богослужението са взели също Сумският митр. Евлогий и Белогородският еп. Силвестър (Стойчев, викарий на Киевския митрополит и ректор на Киевската духовна академия, етнически българин), храмовото духовенство и свещеници от България.

По време на богослужението митр. Онуфрий е извършил свещеническо ръкоположение, а българският митрополит е извършил дяконско ръкоположение на клирик от храма „Св. вмчк Димитър Солунски“ в Жуляни (предградие на Киев). В края на богослужението митр. Онуфрий е благодарил на митр. Киприан и на свещениците от БПЦ за посещението и за съвместната молитва. Той е възгласил многолетствие за българския народ, а след това е благословил и своето паство.

Дали посещението на нашия владика има нещо общо с писмото от Синода на РПЦ за подкрепа в спора с Вселенската патриаршия, тепърва ще се разбере.

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg