Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Записването ще става в старозагорския храм „Св. Въведение Богородично“

proГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Безплатни уроци по пиано, пеене и вокално майсторство за деца и ученици започват от новата учебна година. Инициативата е на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, породена от голямата

му любов към операта и класическата музика и желанието му все повече хора да са ангажирани с това изкуство.

Уроците по пиано ще бъдат водени от Полина Влахова. Тя е родена в Стара Загора. През 2001 година завършва бакалавър в АМТИ - Пловдив със специалност пиано. През същата година започва работа като корепетитор в Държавна опера - Стара Загора и в НУМСИ „Христина Морфова”. През 2010 година завършва магистратура в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ София по специалността „Клавирен съпровод“ в класа на проф. Йовчо Крушев и проф. Рушка Чаръкчиева. Лауреат е на отличия за акомпаняторско майсторство на множество конкурси в страната. Организатор на множество концерти и спектакли, съвместно с режисьора Денис Иванов. Работила е през годините с певци като: Калуди Калудов, Никола Гюзелев, Александрина Милчева, Елена Баръмова, Елена Чавдарова и др. От 2012 година е хонорован корепетитор във Вокалния факултет на НМА-София.

Тънкостите на пеенето и вокалното майсторство записалите се ще усвояват от Пролет Пенчева. Родена е в град Видин. Завършва Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ със специалност „Педагогика на обучението по музика с профил класическо пеене.“ От февруари 2009 година работи в Държавна опера – Стара Загора като артист-хорист и има роли в едни от най-обичаните от публиката заглавия. Богата е концертната ѝ дейност в България и Европа. От декември 2018 година е част от църковния хор към Катедрален храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“. Записването ще става всеки делничен ден до началото на новата учебна година в храм „Св. Въведение Богородично“. В навечерието на първия учебен ден ще бъдат уточнени часовете и дните, в които ще се провеждат уроците, като те ще са съобразени с училищните ангажименти на записалите се.

----------------------------------------------

на снимката: Пролет Пенчева

 

  

 tgt

 

   Fluida

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg