Гласът на България

Национален новинарски портал

 

 

 gg

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Само четири здравни заведения ще могат да обгрижват заразените с Covid-19

psdoГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев бяха определени лечебни заведения за болнична помощ за активно лечение и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 – неусложнени и нуждаещи се от интензивно лечение. Със заповед на директора на РЗИ - Стара Загора д-р Станимир Станков се извърши проверка на място в лечебните заведения, относно

готовността им за хоспитализация на пациенти с COVID-19. В комисията се включиха представители на РЗИ - Стара Загора, РЗОК - Стара Загора, лекари специалисти по анестезиология и интензивно лечение, включително и републикански консултант по специалността.

Констатира се, че в четири от болниците за активно лечение могат да бъдат осигурени допълнителни легла за лечение на пациенти в неусложнено състояние: УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” АД - Стара Загора, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” - Казанлък, МБАЛ „Тракия” ЕООД - Стара Загора и МБАЛ - Медицински комплекс „Свети Иван Рилски" ЕООД, клон Стара Загора. Структурите отговарят на здравните и архитектурни изисквания, подсигурени са с необходимата медицинска апаратура и консумативи и са обезпечени с медицински персонал.

В същите лечебни заведения могат да бъдат осигурени допълнителни легла за интензивно лечение на пациенти с установен COVID-19. Останалите лечебни заведения в област Стара Загора не могат да покрият изискванията, поради липса на достатъчно медицински персонал и медицинска апаратура.

 

   

   

 

 

 

sa

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg