Гласът на България

Национален новинарски портал

   ГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Споделете ме

Причинителката на заразата е в тежко състояние в болница

korГЛАСЪТ НА СТАРА ЗАГОРА

Областният управител Гергана Микова и директорът на РЗИ-Стара Загора д-р Станимир Станков дадоха днес пресконференция във връзка с увеличаването на случаите на заразени с COVID-19 в Старозагорска област през последните три дни. От неделя до днес общият брой на заразените жители на Старозагорска област, дали положителни проби при тестване с PCR тест, е 11. От тях жена на 55 години е в тежко състояние и от два дни

е на интубация. Други 4 души също са хоспитализирани. Останалите са безсимптомни и са поставени под карантина. Всички 11 случая са на хора, работещи в две предприятия в Стара Загора. Сред работещите в тези фирми има и още 9 заразени, които са жители на Нова Загора.

В тези предприятия са засилени мерките за ограничаване на заразата и за осигуряване на безопасността на останалите работници. Извършва се дезинфекция на най-високо ниво по няколко пъти на ден, увери д-р Станков. Г. Микова призова да не се всява паника заради увеличения брой на заразените и да се спазват строго всички предписани превантивни мерки срещу вируса.

 

  

 

   

   gwhyjk

12659614 1036633103064017 1199327596 n

Времето в Стара ЗагораВремето със sinoptik.bg